2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Timofte cáfol Szatmári-ügyben, Verestóy szerint "felfújt a történet"

2005. szeptember 01. 17:14, utolsó frissítés: 17:14

Semmi köze a Magyarországon kémkedéssel meggyanúsított házaspár ügyéhez a Román Hírszerző Szolgálatnak (SRI) – jelentette ki Radu Timofte, a SRI igazgatója azon a találkozón, mely titkosszolgálatokat felügyelő parlamenti bizottság és a hírszerző szolgálat vezetői között zajlott Bukarestben.

Verestóy Attila RMDSZ-szenátor, a bizottság alelnöke a titkosszolgálatokat felügyelő parlamenti bizottság és a hírszerző szolgálat vezetői között lezajlott találkozóról a Krónika napilappal közölte: a Külföldi Hírszerző Szolgálatnak (SIE) sem volt része ebben az ügyben.

Verestóy megjegyezte: Timofte csak mellékesen tért ki a sajtóban felröppentett történetre, a tanácskozás nem e téma körül forgott. A szenátor szerint a sajtó szándékosan felfújt kémtörténetekkel eteti a közvéleményt.

Budapesten Tóth Károly, az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista alelnöke azt jelentette be, a testületnek szeptember végén meg kell hallgatnia Tóth Andrást annak a vizsgálatnak az eredményéről, amelyet a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításában közreműködő politikai államtitkár az úgynevezett kémügy kapcsán jelenleg folytat.

Ha a testület nem fogadná el az államtitkári jelentést, további vizsgálat lefolytatásáról dönthet – magyarázta Tóth. (mno/krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS