2021. március 7. vasárnapTamás
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Sikeresen pozicionálták kulturális televízióként az m2-t: a Duna TV lemaradt

2005. szeptember 06. 11:52, utolsó frissítés: 14:08

Egy augusztusi magyarországi mérés szerint az m2-es kulturális televízióként való újrakitalálási projektje meghozta az első sikereket. A közszolgálati televízió nyári struktúrájában megjelenő kulturális és ismeretterjesztő műsorok megnyerték a magas társadalmi státussal rendelkező nézőket. A Duna TV sem a Kultúrházra, sem a prime time-ra időzített filmre nem válaszolt.


A m2-es csatorna nézői összetételében leginkább a budapestiek és a nagyvárosiak vannak túlsúlyban. Ide tartozik a 18 éven felüliek több mint 50%-a 2005. augusztus havi átlag szerint. A Duna Televíziónál ez a szám valamivel alacsonyabb, 45%.

Az m2 nézőtáborát jelentős százalékban a magasabban pozicionált társadalmi rétegek alkotják, így a felnőttek esetében az ABC1 státuscsoporthoz sorolhatók aránya 36,5%, amíg a Duna Tv-nél ez 32% (a kifejezés "felső középosztályt" jelent az ESOMAR fogyasztói státusz-tipológia szerint).

Mindezzel együtt az m2 műsorai iránt érdeklődők között nagy számban megtalálhatók a nagy vásárlóerővel rendelkezők is. Az AB, vagyis a legjobban kereső és legmagasabban képzett fogyasztók kategóriájába tartozók aránya 30,6, amíg a Duna Tv-nél 28,3 százalék. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS