2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Udvarhelyszék: folyamatosan érkeznek a segélyszállítmányok

2005. szeptember 07. 13:22, utolsó frissítés: 14:46

Folyamatosan érkeznek a segélyszállítmányok Erdély különböző térségeiből és Magyarországról az udvarhelyszéki árvízkárosultak számára. A hét végén Szabolcs-Szatmár-Bereg megye vízminőség-vizsgáló készüléket, gumikesztyűt, tábori ágyat, ágyneműt és fertőtlenítőszert tartalmazó segélyszállítmányát fogadta a Székelyudvarhelyen működő válságstáb.

Kovászna megyéből egy civil szervezet tartós élelmiszereket és fertőtlenítőszereket, mosószereket és gumicsizmát küldött segélyként a térségbe, a tusnádfürdői önkormányzatnak szintén tartós élelmiszer- és folyékonymosószer-szállítmánya érkezett az ár sújtotta területre.

A villanyhálózatot már minden településen megjavították az áramszolgáltató cég szakemberei, és folyamatban van a telefonhálózat javítása is. Siménfalván katonai sátrakból hoztak létre tábort az árvízkárosultak számára, hétfőn tábori konyhát helyeztek üzembe a sátortábor lakói részére.

Hétfőre virradóra belépett az országba a Magyar Ökumenikus Szolgálatnak az a segélyszállítmánya is, amely hosszabb ideig vesztegelt a határátkelőnél szakhatósági engedélyek hiánya miatt. Kedden újabb magyarországi szállítmányok érkeztek Székelyudvarhelyre és térségébe, tartós élelmiszert és tisztítószereket hoznak. Egymillió forint értékű segélyszállítmányt osztottak ki a hét végén több udvarhelyszéki faluban a pomázi Kráter Műhely Egyesület jóvoltából. Olyan kistelepüléseket kerestek fel, ahová kevesebb segély jutott: Bikafalvát, Hodgyát, Dobót, Kobátfalvát és Nyikómalomfalvát. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS