2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A magyarigazolvánnyal rendelkező miniszterek menesztését kéri a PRM

2005. szeptember 07. 14:10, utolsó frissítés: 15:28

Négy nagy-romániás szenátor négy törvényhozási kezdeményezést nyújtott be kedden a felsőház Állandó Bizottságához, és többek között kérik a magyarigazolvánnyal rendelkező miniszterek menesztését, valamint azt, hogy a kormányüléseket pénteken, szombaton és vasárnap tartsák.

Gheorghe Funar és Liviu Bindea szenátorok elmondták, a PRM egyik tervezete előírja a magyarigazolvánnyal rendelkező miniszterek, vagyis az RMDSZ képviselőinek menesztését a kormányból. Az indoklásban a kezdeményezők azt állítják, hogy a magyarigazolvány ugyanolyan személyazonossági dokumentum, amilyen a magyar állampolgároknak van. Tekintettel erre, a kezdeményezők javasolják, hogy a mindenkori román kormánynak ne lehessen tagja olyan román állampolgár, aki magyarigazolványt kért és kapott – mondta Gheorghe Funar.

Egy másik javaslat "kompromisszumos megoldást" ír elő a kormányban is tisztséghez jutó honatyák számára. A PRM-szenátorok javasolják, hogy a kormányüléseket pénteken, szombaton és vasárnap tartsák, hogy a parlamenti mandátummal rendelkező miniszterek is részt vehessenek a plenáris üléseken. (népújság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS