2020. szeptember 29. keddMihály
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Rabobank visszalépett a CEC-privatizációból

2005. szeptember 08. 12:44, utolsó frissítés: 12:44

A holland Rabobank levélben értesítette Sebastian Vlãdescu pénzügyminisztert, hogy visszalép a Takarékpénztár (CEC) megvásárlásáért folyó versenyből, mivel úgy értékeli, hogy a lehető legmagasabb eladási árat célzó privatizációs stratégia hibás.

Tekintettel erre, a Rabobank nem hiszi, hogy képes lesz olyan ajánlatot tenni, amelyet a román kormány eléggé értékesnek tekinthet a versenytárgyalás megnyerésére, és mivel úgy gondoljuk, hogy az illetékes szervek vagy tanácsadóik szándékai nincsenek összhangban a Románia előtt álló kihívásokkal, úgy döntöttünk, hogy nem veszünk részt a CEC privatizációjában – áll a holland pénzintézet levelében.

Úgy értékeljük, hogy a Rabobank képes lett volna értékessé tenni a CEC-et, fejleszthette és hatékonyabbá tehette volna a Takarékpénztárat a helyi közösségek kiszolgálása, a mezőgazdasági ágazat átmenetének finanszírozása, valamint a kis- és közepes vállalatok fejlesztése érdekében - közölték. Bert Heemskerk, a Rabobank elnöke hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a pénzintézet nem kíván vásárolni Romániában.

Az Erste Bank és a Dexia mellett a Rabobank volt a harmadik román érdekeltséggel eddig nem rendelkező pénzintézet, amely érdeklődést mutatott a CEC átvétele iránt. A kilenc, szándéklevelet küldő bank közül hatnak vannak romániai érdekeltségei, ezek a Banca Monte dei Paschi di Siena S.p.A., az EFG Eurobank, a National Bank of Greece, az OTP Bank, valamint a Raiffeisen Zentralbank Österreich Aktiengesellschaft és a Raiffeisen International Bank - Holding A.G konzorciuma, illetve a Societe Generale. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS