2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

15 üzletet nyit novemberben a Plus Discount

2005. szeptember 12. 09:32, utolsó frissítés: 09:54

A Plus Discount vállalat, a német Tengelmann csoport tagja november közepéig felavatja első 15 romániai üzletét, amelyek közül hármat Bukarestben nyitnak meg – jelentette be Uwe Klostermann, a cég vezérigazgatója.

"A következő hat hónapban 15 új egységet létesítünk, a cél négy éven belül 120 üzletből áló hálózat kialakítása" – mondta Klostermann. A Plus által 2006 végéig tervezett romániai befektetések összege eléri a 200 millió eurót – írja a HotNews.ro.

A cég olyan városokban alakítja ki kereskedelmi központjait, amelyeknek legalább 30 ezer lakója van. Az üzletek felépítése és berendezése – az áruellátás nélkül – egyenként átlagosan 1,5 millió euróba kerül. "A stratégiánk lényege az, hogy a boltokat a városok belső területén, a lakónegyedek közelében helyezzük el" – emelte ki a vezérigazgató. "Az ország egyetlen régióját sem kerüljük el" – tette hozzá.

Az egységekben összesen mintegy ezerféle terméket árusítanak majd, élelmiszert, egyéb cikkeket és elektronikai berendezéseket egyaránt. A feltörekvő cég elsődleges versenytársai Romániában a Rewe társaság által üzemeltetett Penny Market és a miniMax Discount lesz.

"Azt gondolom, hogy a nagy számú üzlet, amellyel debütálunk a piacon, rövidesen meghozza számunkra a sikert" – mondta Klostermann. A Tengelmann 16 országban van jelen, összesen mintegy 7 300 üzlettel rendelkezik, eladásai évente 27 milliárd euró körül vannak. Románia a kilencedik ország, ahová a cég a Pluson keresztül jut el. A Plus eladásai évente 8,5 milliárd eurót tesznek ki. (hotnews/menedzsment fórum)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS