2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lemond eddigi mozijai működtetéséről a Moebius Egyesület

2005. szeptember 14. 13:43, utolsó frissítés: 13:51

Az Oedipus Quartett filmklubból kinőtt Filmtett filmes szaklap kiadója tavaly júniusban kötött működtetési szerződést egy Chicago Tours nevű vállalkozással öt mozi működtetésére. Az elmúlt hét folyamán azonban a felek felbontották a szerződést – közölte a Transindex érdeklődésére Jakabffy Samu, a Moebius Egyesület ügyvezetője.

Jakabffy hozzátette: a moziműködtetés gondolatáról nem tettek le, szeptember 15.-től Bukarestben a Román Filmarchívummal közösen működtetik majd a a bukaresti Union mozit, és tárgyalások folynak a konstancai Studio, a galaci Central és a Iasi-i Copou mozik üzemeltetéséről.

A Chicago Tours, melynek érdekeltségei között személyszállító vállalkozás, több étterem, egy cipőgyár és egy csempegyár is szerepel, 2004 tavaszán kapta meg egy koncessziós szerződéssel az öt mozit a Nemzeti Filmközponttól (CNC).

A szerződés értelmében a cég köteles moziként működtetni a helyiségeket. Így került a képbe a Moebius Alapítvány, mely átvállalta a kolozsvári Győzelem, a váradi Szabadság, a tordai Fox, a szamosújvári Béke valamint a nagybányai Dacia mozik működtetésének feladatát. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS