2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szatmári: "a támadás a magyar kormány, és nem ellenem irányult"

2005. szeptember 14. 14:45, utolsó frissítés: 15:11

Szatmári Tibor szerint a személyét és feleségét hírbe hozó kémügy kirobbantói nem őt és házastársát, hanem a magyar kormányt kívánták célba venni. A Ziua napilap két teljes újságoldalt szentelt mai számában a Szatmári-ügynek. Az egyiken interjút közöl az ügy főszereplőjével, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség volt budapesti képviselőjével, a másikon az eset történéseit foglalja össze több íráson keresztül.

Szatmári tagadja, hogy Verestóy Attila szenátor "üzleti ügyeit" képviselte volna Budapesten. Egy másik kérdésre, amely arra vonatkozik, miért szakította meg vele hirtelen a kapcsolatokat a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), amelynek budapesti képviselője volt, leszögezte: semmiféle konfliktusa nem volt Markó Bélával, a szövetség elnökével. Arról van szó csupán, hogy a választások után Markó miniszterelnök-helyettes lett, s ezen a poszton nem tarthat fenn a romániai diplomáciával párhuzamos struktúrát – mondta.

Szatmári kifejtette: a budapesti román nagykövetséggel valóban volt munkakapcsolata a romániai alkotmánymódosító népszavazás, illetve a romániai parlamenti választások idején, tagja volt akkor a nagykövetségen működő választási bizottságnak. (híradó.hu/mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS