2021. január 16. szombatGusztáv
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Băsescu a Balkán biztonságáról ad elő az ENSZ-csúcson

2005. szeptember 14. 17:42, utolsó frissítés: 18:24

Traian Băsescu államfő tegnap látogatásra indult az Amerikai Egyesült Államokba, ahol találkozik több, a romániai befektetési lehetőségek iránt érdeklődő vállalat, köztük a Ford és a General Motors képviselőivel. Az államelnök elmondta, utazásának célja kapcsolódik az ENSZ csúcsértekezletéhez is, amelyet szeptember 13. és 16. között tartanak New Yorkban.


“Felszólalásomban az ENSZ megreformálásának szükségességéről beszélek, a szervezet hatékonyságának fokozása érdekében. Beszélek a regionális biztonság kérdéseiről, a nyugat-balkáni vonatkozásokról és a Fekete-tenger térségéről” – mondta Băsescu. A csúcsértekezleten mintegy 170 állam- és kormányfő vesz részt, s kétoldalú találkozókra is sor kerül.

Az elnöki látogatás második állomása San Francisco, ahol a román államfő két előadást tart a Fekete-tenger térségének demokratizálódásáról és biztonságáról. Băsescu találkozik a román diaszpóra kéviselőivel és egy sor amerikai vállalat illetékeseivel. Az államfő ezt követően Detroitba látogat. (mfax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS