2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem mond le párttagságáról Iorgovan

2005. szeptember 16. 13:45, utolsó frissítés: 13:45

Nem mond le párttagságáról Antonie Iorgovan, a Szociáldemokrata Párt szenátora azt követően, hogy pártja megvonta politikai támogatását. A döntést a PSD Állandó Bizottsága hozta meg. Antonie Iorgovannak a szenátusban tett nyilatkozata váltotta ki a feszültséget, amelyben “ostoba” jelzővel illette Traian Băsescu államelnöknek az egykamarás parlament bevezetésére vonatkozó javaslatát.

A döntést bejelentő Mircea Geoană közölte, hogy az alkotmány atyjaként számon tartott Iorgovant nem zárták ki a pártból, a döntés azt jelenti, hogy sem szenátusi, sem párttagsági tevékenységben nem támogatják tovább. Geoanăt személyesen sértette Iorgovan ostobázása, hiszen néhány nappal korábban a PSD elnöke is az egykamarás parlament szükségességét hangsúlyozta.

Iorgovan utólag a sajtónak tett nyilatkoztában elmondta, hogy csak a javaslatot bírálta és nem Mircea Geoanăt vagy Traian Băsescut. Iorgovan továbbra sem ért egyet az egykamarás parlament bevezetésének ötletével, a parlament valós gondjait szerinte a név szerinti szavazás, illetve a képviselőház és a szenátus hatáskörének pontos meghatározása oldaná meg. Az egykamarás parlament ötletét Traian Băsescu vetette fel legutóbb, New Yorkban. Az államelnök szerint ez a rendszer azért lenne hatékonyabb, mert megkönnyítené a döntéshozatalt a törvényhozásban. (mfax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS