2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lassú ütemben, de folytatódni fog az autópálya építése

2005. szeptember 17. 15:01, utolsó frissítés: 2005. szeptember 27. 17:04

Igazolta Băsescu elnök kijelentését Nagy Zsolt informatikai miniszter, miszerint a Bechtellel való együttműködés nem áll le, ritmusa viszont a tervezettnél lassúbb lesz. A miniszter az ENSZ-közgyűlés és az Oracle-lel való tárgyalások miatt tartózkodik az Egyesült Államokban

A Bechtellel folytatott tárgyaláson az RMDSZ-t Winkler Gyula külkereskedelmi tárcanélküli miniszter vett részt, akit eddig nem tudtunk elérni. Nagy Zsolt elmondta, tudomása szerint a szerződés bizonyos fejezeteinek újratárgyalásáról nem esett szó: az együttműködés folytatásáról szóló megállapodás elvi szintű.

Amerikai sajtótájékoztatóján Băsescu államfő azt jelentette ki, hogy a kormányzati erőforrásokat a IV-es pán-európai korridor kialakítására kell összpontosítani. A Bechtellel kötött szerződést nem függesztik fel, viszont az erőforrásokhoz mérten ütemezik be. A IV-es közlekedési folyosónak az Arad-Szeben-Bukarest sztráda a része.

A Transindex úgy tudja, közvetlenül Băsescu amerikai útja előtt Markó Béla két körben is tárgyalt az elnökkel autópálya-ügyben. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS