2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Parlamenti ügy lett a HVIM-elnök kiutasítása

2005. szeptember 19. 14:02, utolsó frissítés: 14:19

A román határrendőrség inkább utalásszerű, mint konkrét megállapításokat tartalmazó közleményben magyarázza a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetője, Toroczkai László kiutasítását. Toroczkaitól valószínűleg azért tagadták meg a beutazást, mert nemrégiben figyelmeztetett az asszimiláció és a vegyes házasságok veszélyeire – állítja a Magyar Nemzet.

Sógor Csaba, az RMDSZ Hargita megyei szenátora és Toró T. Tibor Temes megyei képviselő interpellációban fordultak az illetékesekhez. Toró T. Tibor a Magyar Hírlapnak nyilatkozva aláhúzta: a belügyminisztert vonja kérdőre parlamenti interpellációjában, hogy egy ifjúsági civil szervezet képviselőjét milyen jogcímen nyilvánították nemkívánatos személlyé Romániában. Toró furcsállja, hogy egy uniós állam polgárát tiltja ki az unióba törekvő Románia.

A képviselő feltételezi, hogy a döntést a titkosszolgálatok javaslatára hozták meg. Az ügyet ez bonyolíthatja, mert képviselő nem tehet fel kérdést és nem interpellálhat a titkosszolgálati szervek működésével kapcsolatban. Toró kijelentette a magyarországi lapnak: ez is jelzi, milyen korlátozott a nyilvánosság. (mno/mh)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS