2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Télre befejeződnek a hargitai és temesi újjáépítések

2005. szeptember 20. 10:12, utolsó frissítés: 10:12

A télig minden Hargita megyei árvízkárosult családnak fedél lesz a feje fölött. Dézsi Zoltán alprefektus elmondta, a huszonhét ház újjáépítése folyamatban van. Eddig megérkezett a kormány által kiutalt cement, faanyag és a hőszigetelő nyílászárók több mint 45%-a, a következőkben a többi építőanyag is várható.

Az építőanyagokat egyenlően osztották el az árvízkárosult települések között, és elkezdődött a házak alapjának megöntése. Az alprefektus szerint Farkaslaka községben, ahol tizenhárom házat sodort el az ár, az emberek máris megöntötték a házak alapját, anélkül, hogy az állami segítségre vártak volna.

Az Országos Lakásügynökség adatai szerint a Temes megyei árvíz sújtotta térségekben mintegy 160 ház készül el nemsokára, 65 házat már átadtak. A Temes Megyei Tanács december 20-ra tűzte ki az árvizek által megrongált utak és hidak helyreállításának határidejét, amire 25,7 millió lejt (257 milliárd régi lejt) kapott a költségvetésből. A tervezett 709 ház mellett további 120 lakást kell újjáépíteni, mivel az ellenőrzések nyomán az épületek nem bizonyultak biztonságosnak. (háromszék)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS