2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy ember meghalt az árvízben – péntekig tart az esőzés

2005. szeptember 21. 11:27, utolsó frissítés: 12:03

Tovább folytatódik péntekig az esős, változékony idő. Az Országos Meteorológiai Intézet jelentése szerint a nedves léghullámok az árvízsújtotta Moldva fele húzódnak át. Egyes helyeken négyzetméterenként 30-40 liter eső is eshet egy nap alatt.

Egy ember meghalt a keddi heves esőzések miatt: az utóbbi napok időjárása hét megye 44 településén okozott károkat – jelentett be a belügyminisztérium. Arges megyében egy 55 éves férfit nem sikerül kiszabadítani az árhullámból, mert egy pallón egyensúlyát vesztve a megáradt patakba zuhant.

Arges, Călărasi, Dâmbovita, Dolj, Gorj, Mehedinti és Olt megyében a víz 230 házat és 288 hektár szántót öntött el, 29 hidat és gyaloghidat mosott el, továbbá összesen 49 kilométeren tette tönkre az utakat.

A legsúlyosabb a helyzet Arges és Dolj megyében, ahol este a helyhatóság a hadsereg segítségét kérte.

Bukarestben tegnap főleg a 3. és 4. kerületet érintette az árvíz: az utcák gyakorlatilag tavacskákká változtak, felborult a tömegközlekedés rendje. A főváros vízgazdálkodási társasága, az Apa Nova igazgatója szerint "a szennyvíz mennyisége a lakosság miatt is nőtt meg ennyire, mert a bukarestiek reggel tusoltak". (adevarul/bbc)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS