2020. szeptember 30. szerdaJeromos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egykamarás parlament: a PNL nem döntött, Tăriceanu ködösít

2005. szeptember 21. 13:13, utolsó frissítés: 13:13

Nem adott világos választ tegnapi ülésén a PNL vezetőtanácsa az államfő egykamarás parlamentet szorgalmazó felvetésére. A tanácskozás után nyilatkozkozó Tăriceanu csak annyit közölt: az egyéni választókerületes szavazási rendszer bevezetését támogatja. Hozzátette: kabinetje "számos intézkedéssel járult hozzá a politikum reformjához".

A pártokat szombatra hívta össze konzultációra Băsescu elnök, aki azonban értésre adta: a kérdésben még akkor is véleménynyilvánító népszavazást iratna ki, ha javaslatával a pártok nem értenek egyet. A parlament reformját a PD és a Konzervatív Párt, valamint az ellenzékből a PSD támogatja.

A kormányfő tegnap esti nyilatkozatában az ellenzéket vádolta azzal, hogy "minden lehetséges eszközzel akadályozza a törvényhozási munkát". A koalíció a képviselőház és a szenátus ellenzéki elnökeinek leváltását a házszabály módosításával akarja elérni.

Azonban a PSD és a PRM ennek elkerülésére kihasználja a jelenlegi szabályzat adta lehetőségeket, másfelől a koalíció nem képes kellő létszámban begyűjteni frakciói tagjait egy-egy fontos szavazás előtt. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS