2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ma exhumálják a meggyilkolt apácát

2005. szeptember 21. 16:43, utolsó frissítés: 16:44

Az ördögűzési szertartás alatt elhunyt apáca exhumálása a iasi-i törvényszéki orvostani intézet és a Vaslui megyei ügyészség munkatársai jelenlétében ma zajlik egy Vaslui megyei faluban, Perieni-ben. Tekintettel az ügy fontosságára a rendőrség és a csendőrség kordonnal vette körül a temetőt, így oda az áldozat édesanyja sem léphetett be.

Az apáca halála miatt minősített emberölés és erőszakos fogvatartás vádjával indult vizsgálat a tanacui kolostor vezetője, Daniel Corogeanu, továbbá négy apáca ellen június végén. A papot és az apácákat a botrány hatására még július elején kizárta a romániai ortodox egyház.

Az ügyészség szerint a skizofréniában szenvedő Irina Cornici halálát az okozta, hogy három napon át egy összeeszkábált kereszthez láncolva tartották, nem kapott sem inni, sem enni. Az öt gyanúsított letartóztatásakor kiadott ügyészségi közlemény szerint a Vaslui megyei törvényszéki orvostani intézet megállapította: a halált súlyos keringési összeomlás okozta.

A kihantolást a védelem igényelte, arra hivatkova, hogy a korábbi orvostani leletek semmisnek minősülnek. Eközben a Vaslui megyei ügyészség elrendelte Daniel Corogeanu pszichiátriai vizsgálatát. Az öt gyanúsított a bukaresti táblabíróság döntése alapján július 27-e óta szabadlábon védekezhet. (hírszerk./mix fm)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS