2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tőkét emelt az OTP Bank Romania: indul a lakossági expanzió

2005. szeptember 23. 09:25, utolsó frissítés: 10:03

Közgyűlést tartott csütörtökön az OTP Bankcsoport 100%-os tulajdonában lévő OTP Bank Romania (OBR). A tulajdonosi fórum az igazgatóság tagjainak sorából – eddigi tevékenységét megköszönve – visszahívta Anthony J. Feketét, ezzel egyidejűleg dr. Pongrácz Antalt az igazgatóság elnökévé választotta. Pongrácz az OTP Bank vezérigazgató-helyetteseként májustól vesz részt az OBR üzem- és üzletvitelének átalakítási programjában.

Az OBR igazgatóságának új elnöke, dr. Pongrácz Antal úgy fogalmazott: "Az átalakítás eredményeként és a lakossági bankpiaci expanzió keretében az OBR néhány héten belül versenyképes termék- és szolgáltatás palettával és bővülő elérhetőséggel áll a romániai ügyfelek rendelkezésére."

Az OBR közgyűlése döntött arról is, hogy a hitelintézet jegyzett tőkéjét 30 millió euróval, közel 50 millió euróra emeli. A mostani tőkejuttatással az OBR pozíciója stabil alapot teremt ahhoz, hogy októbertől megkezdődjön a bankfiókhálózat bővítése és az új információtechnológiai rendszer bázisán a lakossági piaci expanzió.

Az OTP Bank 2004. áprilisában 47,5 millió dollárért vásárolta meg a vállalati fókuszú, magántulajdonú kisbankot. A legnagyobb magyarországi hitelintézet az adásvételi ügylet zárásakor 100 millió dollár értékű tőkebefektetést irányzott elő, amelynek első lépéseként az elmúlt évben romániai bankjának alaptőkéjét 10 millió euróval megemelte. (portfólió.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS