2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az idei árvizekben több mint 70 ember halt meg

2005. szeptember 23. 09:39, utolsó frissítés: 10:03

Több ezer ház került víz alá és többszáz lakost kitelepítettek, miután az erős esőzéssel járó frontvonal a Fekete-tenger partjára húzódott át. Ellenmondásosak a halottakról érkező hírek: egyes források öt-hat, de a Realitatea hírtévé hét áldozatról beszél.

Az idei áradások áldozatainak száma ezzel 70 fölé emelkedett. A keddtől mostanig tartó esőzések miatt több falu áram nélkül maradt, 13 főútvonal és egy európai főút nem használható, 10 település van elvágva a külvilágtól.

Nagyborosnyó mellett, Kovászna megyében egy híd annyira megrongálódott még az augusztusi árvízben, hogy az utászok úgy döntöttek, előbb fel kell robbantani, csak azután következhet az újjáépítés.

Négy ember eltűnt: a Konstancától délre annak ellenére keletkezett árhullám a hirtelen jövő, igen heves esőből, hogy a tengerparton sem folyók, sem patakon nincsenek. Tuzla és Costinesti községek mélyebben fekvő részein két-három méteres víz gyűlt össze. Cotinestinél összefüggő víztükröt alkot a belvíz, egy tengerszintnél alacsonyabban fekvő tó és a tenger. (mfax/radio.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS