2021. december 8. szerdaMária
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Csecsemő-megbetegedések a szülészeteken: a kórházak több mint egyharmadát be kéne zárni

2005. október 13. 12:33, utolsó frissítés: 12:33

Három csecsemő elhagyhatta a brassói kórház szülészeti osztályát az öt újszülött közül, akiket bőrfertőzéssel utaltak be az intézménybe. A megyei tisztiorvosi szolgálat azt vizsgálja, a kórházban fertőződtek-e meg a csecsemők. A múlt héten egy néhány napos kislány ízületi gyulladással került a gyermekkórházba, ahol a műtét után meghalt, minthogy a fertõzés szervezetében tovább terjedt.


A szülészetet azóta tartja külön felügyelet alatt a tisztiorvosi szolgálat, amióta júniusban négy csecsemő bizonyítottan a kórházban fertőződött meg. Minden kórházban kifejlõdnek belsõ baktérium-családok, úgynevezett nozokomiális fertõzések -- magyarázza a lehetséges okokat dr. Bárányi Ferenc volt egészségügyi miniszter az Új Magyar Szónak.

E baktériumok az átlagosnál ellenállóbbak az antibiotikumokra, s kiváltképp a szülészeteken terjednek el, pont ezért kellene itt tökéletes higiéniai feltételeket teremteni. A volt miniszter szerint nem megfelelő körümények miatt az ország 385 kórházából mintegy 150-et be kellene zárni. (marosvásárhelyi rádió/új magyar szó)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS