2020. szeptember 30. szerdaJeromos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Drágul a meleg víz és a fűtés

2005. október 20. 14:36, utolsó frissítés: 14:51

20%-kal nő a gigakalória országos irányára november elsejétől: a mostani 89,6 lejről 107,5 lejre változik. Az eddigi egyedi számlázás mellett bevezetnek két másik számlázási lehetőséget is. A korábban egyedül érvényes "monom" számlázással az országos irányárat kell fizetni, a két új, úgynevezett "binom" rendszerben külön elemként jelentkezik a fűtés és a meleg víz, valamint egy változó összetevő.

Az országos energetikai hivatal által megállapított két alternatív számlázási módban az egyik megszabott összetevő a melegvíz, a másik pedig a szobák száma és a lakott felület nagysága alapján kiszámított, az elhasznált energia mennyiségére vonatkozó fűtési együttható.

A binom egyes csomagban a gigakalória 76,5 lej, a binom kettes csomagban pedig 54,5 lej. Az első esetben a megszabott összetevők a binom csomag 27, a második esetben 48%-át teszi ki. Így lesz egy megszabott napi díj a fűtésre és meleg vízre, ezen felül pedig a fogyasztott energiamennyiséget is fizetni kell. A binom opciók esetében ez utóbbi olcsóbb az országos irányárnál. (úmsz)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS