2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Loganok készülnek majd a Daewoo krajovai gyártósorán?

2005. október 27. 14:05, utolsó frissítés: 14:05

Nem használhatja a Daewoo márkanevet a krajovai Daewoo Automobile – a hírek szerint a kormánynak valószínűleg sikerül megvásárolnia a dél-koreai fél részesedését az gyárból. A körvonalazódó megállapodás szerint a 2002-ben csődbe ment Daewoo Motors végül is megelégszik a kabinet által ajánlott 45 millió euróval.

Október első két hetében különben a japán Nissan küldöttsége két ízben is látogatást tett a gyárban. Az első látogatáson résztvett a japán cég európai befektetési igazgatója, másodjára szakértői küldöttség mérte fel az üzemet.

Az utóbbi két hónapban a Nissan mellett a Renault Romania és a Ford is érdeklődött az üzem iránt. A Renault a Logan gyártáskapacitásának növelése érdekében érdeklődik a Daewoo-gyár iránt. Elképzelhető, hogy akkor is Loganok készülnek majd Krajovában, ha a Nissané lesz az üzem, mert a két cég általános együttműködési megállapodást kötött.

A gyár a korábbi Daewoo-modellekhez idén október végéig készít még cserealkatrészeket – erre a General Motors Coreea-val, a Daewoo jogutódjával kötött szerződés kötelezi. (autóvilág/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS