2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Téli hitelgaranciát nyújt a kabinet a távhőszolgáltatóknak

2005. október 28. 13:13, utolsó frissítés: 13:13

Négyötödrészt garanciát vállal a helyi távfűtési vállalatok hiteleire a kormány. A teljes hitelkeret 268,03 millió új lej, ebből 24 település vállalata – és ezáltal több, mint 90 ezer fogyasztó – részesül. A döntés a fűtési szezonra vonatkozó kormányhatározat kiegészítése.

A garanciával azok a székelyföldi települések is élhetnek, melyek évek óta küszködnek a távfűtés gondjainak megoldásával és a tulajdonukban levő távhő-rendszerek működtetésével. A garanciával felvett hitelekből a vállalatok a fűtőanyagok beszerzési és szállítási költségeit fedezhetik.

Ehhez a belügyi-közigazgatási minisztérium irányításával össze kell majd állítaniuk az iratcsomót, amelynek alapján a Versenytanács és a Pénzügyminisztérium kibocsátja a garancialevelet. Az így felvett hitelért – és a járulékos költségekért – a minisztérium 80%-os jótállást vállal.

A hitelgaranciát az erdélyi városok közül Beszterce, Brassó, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Marosvásárhely, Nagyvárad, Székelyudvarhely, Temesvár és Zilah távhőszolgáltatója veheti igénybe. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS