2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu kormányfő hazafiságát többre tartja Tőkés László

2005. november 14. 10:40, utolsó frissítés: 10:40

"Mi a különbség Tăriceanu miniszterelnök és Gyurcsány miniszterelnök között?" – tette fel a kérdést Tőkés László, az EMNT elnöke a Kossuth Rádió Határok nélkül című műsorának nyilatkozva. A püspök-politikus válasza:

"Tăriceanunak kell Erdély, Gyurcsánynak pedig nem kell. Furcsa is, hogy gazdagságuk ellenére a román miniszterelnök jó hazafiként nyilvánul meg Románia élén, míg vele szemben magyar hivatali kollegájának hazafisága enyhén szólva megkérdőjelezhető, nos, én többre becsülöm Tăriceanu hazafiságát, mint a saját magyar miniszterelnökünk hazafiságát" – nyilatkozta a rádióműsornak Tőkés.

Az EMNT elnöke szerint ellentétben áll egymással "a bukaresti, látványos, egymás nyakába borulást jelentő közös kormányülés", másfelől az "évek óta mélyponton található magyar-magyar viszony".

A kisebbségi törvény tervezetét elvető öt ellenzéki szervezet azt kéri a magyar kormánytól, "elsősorban a magyar-magyar kapcsolatokat" rendezze és a "magyar érdeket" helyezze előtérbe. Mindezt azért, mert ha Románia az EU tagja lesz, nagyon nehéz lesz az ország kisebbségpolitikájába európai szintről beleszólni – fejti ki a püspök. (radio.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS