2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

"Törölni kell a mérgező fejezeteket" a kisebbségi törvényből, mondja a képviselőház jogi bizottságának elnöke

2005. november 15. 11:24, utolsó frissítés: 11:24

Csak akkor támogatja a Konzervatív Párt (PC, volt PUR) a kisebbségi törvényt, ha a jogszabályból törlik a kulturális autonómiára vonatkozó cikkelyt – jelentette ki Sepsiszentgyörgyön Sergiu Andon, a képviselőház jogi bizottságának elnöke, miután találkozott a Kovászna és Hargita megyei civil és politikai szervezetek elöljáróival,

E szervezetek nemrég az államfőhöz és a kormányhoz intéztek memorandumot, amelyben antidemokratikusnak illetve alkotmányellenesnek minősítették a tervezetet. Andon egyetért a román civil és politikai szervezetek álláspontjával, megfogalmazása szerint "a mérgező fejezeteket" törölni kell a törvénytervezetből.

A politikus közölte, tiszteletben kell tartani a felvállalt politikai egyezségeket, ezért nem ért egyet azzal, hogy visszavonják a kisebbségek jogállásáról szóló tervezetet, de megfogalmazása szerint a jogszabályt tökéletesíteni kell. A PC kitart amellett, hogy a Kovászna és Hargita megyei románok hivatalból kapjanak egy-egy mandátumot a helyi tanácsokban. (marosvásárhelyi rádió)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS