2020. szeptember 30. szerdaJeromos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Autópálya: szabja a hazai valósághoz a költségeket a Bechtel

2005. november 15. 17:44, utolsó frissítés: 17:46

Külön felszólalásban ismertette a költségvetés sarokszámait a parlament előtt a kormányfő, arra kérve a szenátorokat, képviselőket, szavazzák meg a büdzsét. Tăriceanu ismertetője szerint a jövő évi költségvetés tervezete 6%-os GDP-arányos gazdasági növekedést tesz lehetővé úgy, hogy eközben a büdzsé hiánya nem lesz több 0,5%-nál.

A miniszterelnök többek között arról is beszélt, hogy a kormány nem szándékszik szerződést bontani a Bechtellel, és folytatni akarja a Brassó-Biharkeresztes autópálya építését – feltéve, ha a megállapodás a hazai törvényes rendelkezéseknek megfelelően módosul. A kabinetnek az az elvárása, hogy a költségek alkalmazkodjanak jobban a romániai valósághoz – mondta Tăriceanu.

Ami a sztrájkoló tanárok követeléseit illeti, a kormányfő közölte, Románia nagyobb mértékű béremelést most nem engedhet meg magának. A kormány a szombati ajánlatnál nem tud többet nyújtani, mert másképp borulna a gazdasági egyensúly – magyarázta Tăriceanu.

A kormányfő szerint az egészségügyi költségvetés még mindig a "PSD-kormány intézkedéseit nyögi", mert az előző kabinet választási megfontolásokból nem szabott korlátot az ártámogatott gyógyszerek forgalmazásának. Az egészségügy 10 000 milliárd lejes hiányának egy része még 2003-ból származik – hangzott el. (hotnews/bbc)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS