2020. szeptember 30. szerdaJeromos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nincs szóvivő – Gáspárik az RMDSZ gyér médiajelentétéről

2005. november 17. 15:00, utolsó frissítés: 15:02

A rádiók és tévéadások politikai pluralizmusát értékelte ki csütörtöki ülésén az Audiovizuális Tanács (CNA) – informál médiablogjában Gáspárik Attila, a testület alelnöke. A CNA egy korábbi határozata szerint a hírekben egyharmad-egyharmad arányban kell szerepelnie a kormánynak, az ellenzéknek és az önkormányzatoknak.

"Az október elég kiegyensúlyozott volt" – írja Gáspárik, ám a közszolgálati rádió 25 milliós büntetést kapott azért, mert az ellenzéket, az ötödik hónapja diszkriminálja. Az Europa Fm-et is 25 millióra büntette a testület, mert hírműsoraiban nagyon nagy az eltolódás a jelenlegi hatalom javára.

"Egy éve kirúgták Rodica Culcert mert a szociáldemokratákkal kritikus volt, most meg ki nem esnek az új hatalom dicséretéből" – kommentálja a döntést Gáspárik.

A média-megjelenések terén az RMDSZ jobban áll, mint szeptemberben, de ennek valószínűleg a kisebbségi törvény vitája az oka. Az összes, a CNA által figyelt rádióban októberben a PNL-PD 1637-szer jelent meg, a PSD 516-szor, a PRM 115-ször, az RMDSZ 87 alkalommal. RMDSZ-politikus nem szerepel a televíziókban leggyakrabban megjelenő személyiségek között.

"Sok kollegával beszélve ők is úgy érzik, hogy nagyobb médiajelenlétre lenne szüksége az RMDSZ-nek. Nincs szóvivő, sajnos azt hiszem, stratégia sem a román csatornákra. Régi vita ez közöttünk…" kommentálja a blogban az adatokat a CNA alelnöke. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS