2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Holnap válaszolnak a tanár-szakszervezetek az új ajánlatra

2005. november 21. 12:23, utolsó frissítés: 12:23

Az érdekvédelmi szervezetek azért elégedetlenek a kabinet legutóbbi felajánlásával is, mert 8%-nál nagyobb béremelésről ebben sincs szó. A kormány vállalta, hogy kifizeti a 2001-2004 között rosszul bérszámfejtett fizetéseket – ez ügyben már a sztrájk megkezdése előtt pert nyertek a tanügyminisztérium ellen a szakszervezetek.

A kormány most azt ajánlja, hogy április 15-ig a pedagógusokat előnyben részesítő törvénytervezetet dolgoz ki a közalkalmazottak bérezéséről. A tanügyminiszter és a kormányfő eközben ismételten arra kérte a tanárokat, a szakszervezeti vezetők döntésétől függetlenül kezdjék el újra a tanítást.

A szakminiszter bejelentette, a pótórákat fizetni fogják, de a szombaton, esetleg vasárnap tartott tananyag-pótláshoz a diákok és a szülők beleegyezése is szükséges – figyelmeztetett.

Az alkotmánybíróság ma tárgyal a sztrájkkal kapcsolatos normakontrollról. A bukaresti törvényszék elhalasztotta a döntést a munkabeszüntetés törvényességéről, miután a szakszervezetek sérelmezték, hogy a sztrájkjog-törvény három cikkelye alkotmányellenes. (marosvásárhelyi rádió/hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS