2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Folytatódik a tanügyi sztrájk

2005. november 22. 15:18, utolsó frissítés: 15:27

A területi szervezetekkel folytatott egyeztetés után a tanügyi sztrájk folytatásáról döntött ma délben a négy nagy tanügyi szakszervezet, az Alma Mater, a Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetsége, a Nemzeti Nevelési Szövetség és a Spiru Haret Egyetem Előtti Tanügyi Szakszervezetek Szövetsége vezetősége.

A szakszervezetisek mai sajtótájékoztatójukon kérték a tanulók és a szülők megértését a krízishelyzetért, és megköszönték támogatásukat. Ugyanakkor hangsúlyozták: a kialakult helyzetért egyedül a kormány tagjai a felelősek, akik nem képesek megoldást találni. A kormány ajánlatát megalázónak tartják, és kijelentették: azok a tanárok is folytatni fogják a sztrájkot, akik az elmúlt napokban elkezdtek órákat tartani.

A szakszervezeti vezetők nem hajlandók változtatni követeléseiken, továbbra is 3 ezer milliárd lejt kérnek a jövő évi fizetésemelésekre. A tanárokat az is felháborította, hogy a bukaresti tüntetéssel fenyegetőző bányászok követeléseinek kielégítésére azonnal szerzett pénzt a kormány, amely közben azzal érvel, hogy a tanügyisek fizetésemelése növelné az inflációt. (hotnews.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS