2020. szeptember 30. szerdaJeromos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Háromszék legmodernebb kórházát adják át holnap

2005. november 22. 15:48, utolsó frissítés: 17:32

November 23-án 16 órakor ünnepélyes keretek között avatják fel Erdély egyik legkorszerűbb egészségügyi intézményét, a kézdivásárhelyi municípiumi kórház négyszintes anya- és gyermekvédelmi központját, melynek építési munkálatai 1999-ben kezdődtek el.

A kolozsvári építészeti intézet munkatársai és Ritti Olivér műépítész által tervezett épület eleget tesz a huszonegyedik század megnövekedett követelményeinek. A modern épület Halmágyi Jenő sepsiszentgyörgyi építész cégének a munkája. A hét év alatt, amióta nekifogtak a kórház építésének, állami központi költségvetésből több mint százmilliárd lejt fordítottak a munkálatra.

A jövő évi költségvetésben céltámogatásként az új egészségügyi intézmény felszerelésére és üzembe helyezésére 36 milliárd régi lej szerepel. Tamás Sándor háromszéki parlamenti képviselő az RMDSZ egyik legszebb megvalósításának tartja a folyamatos költségvetési finanszírozás biztosítását.

A szalagvágáson a visszajelzések szerint Eugen Nicolaescu egészségügyi miniszter, Markó Béla kormányfőhelyettes, az RMDSZ szövetségi elnöke és Székely Ervin egészségügyi államtitkár is jelen lesz. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS