2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Versenytárgyalás nélkül kap megbízást útlevelek nyomtatására a német állami nyomda

2005. november 23. 12:11, utolsó frissítés: 12:11

Több mint 35 millió eurós szerződést kötött a Năstase-kormány a német állami nyomdával (Bundesdruckerei) 2001-ben: az üzlet tárgya az addiginál biztonságosabb új útlevelek nyomtatása volt. Erre azért volt szükség, mert az EU schengeni tagállamai megszüntették a román állampolgárokkal szemben a vízumkötelezettséget, de elvárták, hogy Románia hatékonyabban ellenőrizze az illegális kivándorlást.

A szerződést akkor a sajtó azért kifogásolta, mert piaci információk szerint a német vállalat kétszer akkora árat szabott, mint a konkurencia.

Sajtóértesülések szerint a Tăriceanu-kormány ismét a német állami nyomdával készül kizárólagos szerződést kötni. A megállapodás januártól lépne életbe, és valószínűség szerint nagyobb összegről szól, mert az útlevelek mellett a személyazonossági kártyákat és a jogosítványokat is a Bundesdruckerei készítené.

Ami a szerződéskötést és az üzlet lebonyolítását illeti, a belügyminisztérium szerint az Állami Vagyonigazgatóság (RAAPPS) a felelős. A tárca egyúttal azt is közölte, bízik a német nyomda munkájának minőségében. (evz)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS