2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Párbeszédet akar a bihari MPSZ az országos vezetéssel

2005. november 24. 16:22, utolsó frissítés: 16:26

A Magyar Polgári Szövetség Bihar megyei szervezetének elnöksége szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben jelezte: támogatják egy polgári párt bejegyzését, ugyanakkor úgy vélik, a Magyar Polgári Párt nem csak a Székelyföldet, hanem egész Erdélyt átfogó szervezet kell legyen.

A megyei szervezet károsnak és kerülendőnek tartja bármilyen területi szempont előtérbe helyezését a másik rovására. Véleményük szerint egyelőre
tisztázatlan kérdés, hogy mely testület koordinációja alapján történik a pártbejegyzés folyamata.

A Bihar megyei szervezet elnöksége közleményében újból megismétli meghívását az országos elnökség számára. Kérik, hogy záros határidőn belül menjenek el Nagyváradra, mutassák be elképzeléseiket Erdélyre és a szórványra vonatkozóan, a pártprogramot és a leendő párt szervezeti szabályzatának tervezetét, illetve azt, hogy milyen garanciák léteznek ezen területek megfelelő képviseletére, annak érdekében, hogy megindulhasson az egyeztetés ezekről.

Mint ismeretes, a közlemény két aláíróját, Csuzi István megyei és Sárközi Zoltán nagyváradi elnököt az MPSZ korábban kizárta soraiból, de ők nem tekintik jogerősnek ezt a döntést. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS