2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mondjon le a kormány, követeli az egyik tanár-szakszervezet

2005. november 25. 12:17, utolsó frissítés: 12:17

A Tăriceanu-kormány lemondását sürgeti a csaknem három hét óta sztrájkoló pedagógusok egyik szakszervezeti vezetője, miután csütörtök délután ismét kudarcba fulladtak a szakma érdekképviseleti szervei és a kormány közötti tárgyalások.

Elmérgesedett a helyzet a sztrájkoló tanügyi alkalmazottak és a kormány között, olyannyira, hogy az ágazat érdekeit képviselő szakszervezetek a sztrájk folytatásáról döntöttek csütörtökön délután, miután újra közös asztalhoz ültek a kormány képviselőivel. Az oktatási minisztérium épületében lezajlott újabb tárgyaláson a kormányt részéről Mihai Hârdău oktatási és Gheorghe Barbu munkaügyi miniszter képviselte.

Eközben 7500 iskolában elkezdődött az oktatás, a sztrájktörő tanárok száma meghaladja a 120 ezret. Giurgiu és Teleorman megyében minden tanár újrakezdte a tanítást, Vaslui, Vâlcea és Neamt megyében a munkabeszüntetést felfüggesztők aránya elérte a 90%-ot. Az erdélyi megyék többségében a tanárok döntő többsége továbbra is osztja a szakszervezetek álláspontját, és továbbra is sztrájkol. (marosvásárhelyi rádió/mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS