2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szatmár egészségügyi hulladékát Kolozsvárra szállítanák

2005. november 25. 14:32, utolsó frissítés: 14:32

Vállalná Szatmár megye összes egészségügyi hulladékának elszállítását – közölte Szatmárnémetiben a nagybányai Bio-Pak és a kolozsvári Eco Burn kft. A két vállalkozás egészségügyi hulladékok környezetbarát elégetésével foglalkozik. A nagybányai cég az összegyűjtött egészségügyi hulladékot Kolozsvárra szállítaná, az égetéssel az Eco Burn foglalkozna.

Egy kg egészségügyi hulladék elégetése 7 új lejbe kerül, a szállítás ára kilométerenként 0,45 új lej. A hulladákot havi egy alkalommal szállítanák el – magyarázta a Bio-Pak képviselője, Crisan Florian Dorin.

Dr. György Ágoston, a megyei Tisztiorvosi Szolgálat vezetője közölte: 2007-től csak azok az egészségügyi intézmények kapnak működési engedélyt, melyek engedélyeztetett cégekkel oldják meg környezetvédelmi gondjaikat.

A kórházak legfőbb gondja, hogy nincs elkülönített pénzük a szolgáltatás kifizetésére. A kórházak sebészeti osztályai havi többszöri szállítást is igényelnének, így viszont nagyon drága lenne a szolgáltatás. Az érdekelt vállalkozó erre válaszolva elmondta, a cég hűtőket is biztosítana, melyben tárolni lehetne a hamar bomlásnak induló hulladékokat. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS