2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kiegyezett a Bechtel és a szállítási tárca

2005. november 29. 19:05, utolsó frissítés: 19:05

Borbély László közmunkaügyi és területrendezési miniszter bejelentett, a kormánynak sikerült megállapodnia az észak-erdélyi autópályát építő amerikai céggel, és ezáltal lezárult a több mint egy fél éve tartó bizonytalanság.

A miniszter szerint a nézeteltérések főként abból adódtak, hogy a Bechtel nem kívánt eleget tenni a román törvénykezésben rögzített feltételeknek, de végül engedett, és elfogadta a kormány javaslatát. A megegyezés értelmében a cégnek minden évben el kell számolnia a kapott pénzösszeggel, vagyis nem egy tételben, a munkálatok befejezése után, ahogy az az eredeti szerződésben szerepelt. Ugyanakkor a két fél kiegyezett az évi munkálatok értékének 30%-át jelentő előlegben is.

Borbély László úgy értékelte, a megállapodás nyomán elhárult minden akadály a beruházás folytatása elől, bár szerinte az építésre szánt pénzügyi alap még mindig kevés. Egyelőre a jövő évi költségvetésben erre a célra 100 millió euró van elkülönítve – nyilatkozta a tárcavezető. (rmdsz-tájékoztató/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS