2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Interneten kereshető a pályázati támogatások adatbázisa

2005. december 02. 12:01, utolsó frissítés: 12:05

Szabadon hozzáférhetővé teszi a Határon Túli Magyarok Hivatala a kisebbségi magyar szervezetek pályázatait és a megítélt támogatások többségét – jelentette be Szabó Vilmos politikai államtitkár Budapesten. Kiss Elemér, a Szülőföld Alap tanácsának elnöke szerint még az idén kifizetik mind a 975 millió forint támogatást.


Szabó közölte, a kedvezménytörvény alapján létrehozott adatbázist a HTMH üzemelteti. Célja az, hogy a rendszer segítségével ki tudják szűrni a párhuzamosságokat. A rendszer segítséget nyújt mind a kormányzati, mind pedig a kuratóriumi döntésekhez.

A tamogat.htmh.gov.hu/tamogatas címen elérhető térképen a többi közt követhető, hogy melyik térségben, illetve településen milyen mértékű támogatást vettek eddig igénybe a pályázók.

Az adatbázisban jelenleg 35 milliárd forint igényelt és 22 milliárd forint megítélt támogatásra utaló adat szerepel, de mint Szabó Vilmos elmondta, az adatbázist folyamatosan, visszamenőlegesen is frissítik. Az adatbázis ez évi összesítéséből a többi közt kiderül: a közel ötmilliárd forint támogatási igényből 1,28 milliárdot ítéltek meg a döntéshozók. Ebből mindeddig 44,1 millió forintra szerződtek, és 39,1 milliót fizettek ki. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS