2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tőkés: jó az alkotmánymódosítás, de imázsépítést sejtet

2005. december 02. 13:59, utolsó frissítés: 13:59

Elmozdulás a holtpontról a magyar kormány alkotmánymódosító javaslata – egybehangzóan így vélekedik Takács Csaba, az RMDSZ ügyvezető elnöke és Tőkés László püspök, az EMNT elnöke. Mindkét politikus a Krónika napilapnak nyilatkozott a kérdésről.

Takács "az elmúlt 15 év legfontosabb nemzetpolitikai lépésének" minősíti a kezdeményezést, hozzátéve, hogy a tervezett módosítás "semmiképp sem helyettesítheti a kettős állampolgárságot, s a magyarországi kormánypártok korábbi, elutasító álláspontjának újraértékelését sem jelenti".

Tőkés szerint valóban pozitív elmozdulást jelent a kezdeményezés, de inkább a magyar-magyar viszony pacifikálását, illetve a közelgő magyarországi választások előtti imázsépítést sejteti.

A püspök-politikus úgy véli: a december 5-i népszavazás első évfordulója közeledtével a magyar kormány javítani szeretné a magyarországi és a határon túli magyarok mélypontra süllyedt viszonyát, és igyekszik kifogni a szelet a határon túli magyarság jogos elégedetlenségének vitorlájából. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS