2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem sugározza többé a Gabriel verespataki reklámját az NG

2005. december 05. 12:00, utolsó frissítés: 12:00

Visszavonta a verespataki Alburnus Maior Egyesület kérésére a National Geographic Channels International (NGCI) a Gabriel Resources bányaprojektjét népszerűsítő reklámfilmek sugárzását. A döntés azok után született, hogy az egyesület tájékoztatta a NGCI-t a bányaprojekt megvalósítása esetén bekövetkező tényleges hatásokról.

Dan Saunders marketingigazgató levélben válaszolt az egyesületnek: a romániai National Geographic soha többé nem sugározza a Gabriel reklámját. "Felvállalt céljaink és felelősségünk tudatában nem engedhetjük meg magunknak, hogy ezt a projektet tovább népszerűsítsük, még akkor sem, ha fizetett reklámról van szó" – írta az igazgató.

A Gabriel Resources egy kis kanadai bányavállalat, amelynek anyagi forrásai korlátozottak, a Newmont bányatársaság 10.8%-ot birtokol a Gabriel Resources részvényeiből. A verespataki bányaprojekt terve már a kezdetek óta vehemens ellenállásba ütközött helyi, országos és nemzetközi szinten.

Idén novemberben a Gabriel médiakampányba kezdett, hogy a romániai közvéleményt a bányaprojekt mellé állítsa. A médiakampány során reklámidőt vásároltak a legfontosabb romániai adókon. A szpot a legnagyobb európai, ciántechnológiás, külszíni fejtésű bányaprojekt pozitív hatásait ecsetelte. A reklámfilmet – közfelháborodást keltve – a National Geographic Channel romániai adója is sugározta. (green transylvania)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS