2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A volt ifjúsági klubba kerül a csíkszeredai főkonzulátus

2005. december 06. 12:12, utolsó frissítés: 12:12

A Pál Gábor-féle házban működik majd a csíkszeredai magyar főkonzulátus – erről hétfő este született megállapodás Csíkszeredában a bukaresti magyar nagykövetség és a ház jelenlegi tulajdonosa között, jelenti az MTI tudósítója.

Terényi János nagykövet tájékoztatása szerint hosszú távú bérleti szerződésről van szó. Csíkszeredában hétfőn erről a magyar külügyminisztérium gazdálkodási főosztályvezetője és Terényi tárgyalt a Petőfi utca 45. szám alatti ingatlan tulajdonosával, az Apor családhoz tartozó Pál Gábor (egykori romániai magyar politikus) örökösével.

A főkonzulátus januártól ideiglenes helyszínen, a konzuli rezidencián megkezdi működését. A hivatal a Pál-házba márciustól költözik a tervek szerint. A nagykövet elmondta, a ház felújításra szorul. Ehhez azonban ki kell választani azt a céget, amely a munkálatokat elvégzi: ezért közbeszerzési eljárás indult. Az első csíkszeredai megbeszélésen négy cég képviselője jelent meg, de csak kettő adott értékelhető ajánlatot – mondta Terényi.

A csíkszeredai Petőfi Sándor utca elején lévő saroképület, a Pál Gábor-féle házat 1949 után államosították. Az épület 1989 után visszakerült az Apor család tulajdonába. A 800 négyzetméteres telken fekvő, több mint 400 négyzetméteres összterületű házban legutóbb ifjúsági klub működött. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS