2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Világbanki pénzből 75 millió eurós hitelkeretet nyújt kis- és középvállalatoknak a BCR

2005. december 06. 12:53, utolsó frissítés: 12:53

Megállapodást kötött az International Finance Corporation (IFC) pénzintézettel, a Világbank befektetés-finanszírozási szervezetével a Kereskedelmi Bank (BCR). Az üzlet tárgya egy 75 millió eurós kis- és középvállalati (SME) hitelnyújtási keret. A kölcsön egyben javítja a BCR mérlegének struktúráját is. A BCR és az IFC 002 végén már kötött egy 75 millió dolláros hasonló megállapodást.

A BCR a hitelkeretet kis- és középvállalatok (kkv) számára teszi elérhetővé környezetvédelmi, hatékonyság-növelő és a szolgáltatások minőségét javító beruházások finanszírozásához. Az IFC részvételével a BCR már életbe léptetett egy környezetvédelmi minőségbiztosítási eljárást, mellyel a környezet- és munkavédelmi szabályokat be lehet tartatni a hitelfelvevőkkel.

A BCR kkv-hitelei közel 30%-kal emelkedtek az idei első tíz hónapban. A októberi állás szerint a vállalati kintlévőségeinek 40%-át a kis- és középvállalatoknak nyújtott hitelek teszik ki. A 270 ezer kkv a vállalati ügyfelek számának 85%-át teszi ki. A privatizáció alatt álló BCR 9 milliárd eurós mérlegfőösszegével az ország legnagyobb kereskedelmi bankja. Az ötmilliós ügyfélkör 90%-a lakossági kliens. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS