2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem ítéli el a Pro Tv-t a CNA, mert manelesítette a himnuszt

2005. december 06. 14:29, utolsó frissítés: 14:34

A hat szükséges voksból csak négyet kapott az Audiovizuális Tanácsban (CNA) az a határozati javaslat, mely szerint írásban kellene figyelmeztetni a Pro Tv-t, mert a december elsejei nemzeti ünnepet hétfajta feldolgozásban sugározta a román himnuszt.

A tízéves születésnapját elsején ünneplő adón manele, nótázós, szimfonikus, népies, rockos és hip-hop stílusban volt hallható az Desteaptă-te, române... (Ébredj, román) egy show keretében.

Gáspárik Attila, a CNA alelnökének beszámolója szerint a CNA két órán át tárgyalta a testülethez himnusz-ügyben beérkezett lakossági panaszokat.

A CNA-nak nincs olyan határozata, mellyel az ilyen feldolgozásokat el lehetne ítélni: a különféle rendelkezések csak adott összefüggésekben védik a nemzeti szimbólumokat.

Ilyen rendelkezés tiltja, hogy egy párt hirdetésben használja a himnuszt, vagy az ország zászlaját. Viszont a himnusz előadásmódja nincs levédve – emlékeztet blogjában az alelnök. A CNA az eset nyomán konferenciát szervez a nemzeti szimbólnok és a média témakörben. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS