2020. szeptember 21. hétfőMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tusványosi Orbán-beszéd percről percre

2017. július 22. 10:52, utolsó frissítés: 2017. augusztus 19. 17:18

Az év egyik legfontosabb beszédét várták a magyar miniszterelnöktől Tusnádfürdőn, de ezúttal semmi újat nem mondott. Egy incidens is történt: a hajánál fogva rángattak le a földre egy nőt, aki beszéde közben kifütyülte.


K.M.13:07, 2017. július 22.
Putin vagy Trump?

Kérdésre válaszolva Orbán elmondta, nem az a kérdés, hogy Putyin vagy Trump. Sokkal inkább azt kell megnézni, hogy mi a vezérlő csillag a külpolitikai kapcsolatok tekintetében. Ez pedig a magyar érdek. Szerinte úgy kell alakítani a külkapcsolatokat, hogy az a magyar érdeknek kedvezzen, annak semmi értelme, hogy kinézzünk valakit magunknak.

12:33, 2017. július 22.
Megrángatták az Orbánt kifütyülő nőt

Egy nő kétszer is befütyült Orbán beszéde közben, a körülötte levő "úriemberek" erre megcibálták, és leteperték a földre, és senki sem avatkozott közbe a védelmében. Végül egy biztonsági ember kíséretében elhagyta a helyszínt: a kezét hátracsavarva vezették el. Az Index úgy tudja, lövétei volt a tiltakozó.

A hvg.hu videója az esetről:


Később volt még egy másik nő is, aki szintén megpróbálta füttyel jelezni a nem tetszését, őt is kivezette egy biztonsági, hogy megvédje a környzete haragjától.

12:24, 2017. július 22.
"Kereszténytelenítés" zajlik

Orbán felvázolta Európa jövőjét, ennek a következő kívánatos lépései lennének: vissza kell szállítani a törvénytelenül bejött migránsokat, létre kell hozni egy európai hadsereget, ki kell bővíteni az uniót és Szerbiának csatlakoznia kell, majd történelmi szerződést kell kötnie az EU-nak Törökországgal és Oroszországgal.

Egy vészjósló megjegyzést is tett: szerinte most készítik elő Európát arra, hogy "kereszténytelenítsék" a nemzeteket, kevert népnek adják át Európát.

12:19, 2017. július 22.
Választások 2018

A miniszterelnök választási részvételre buzdítja a romániai magyarokat. Ugyanakkor elmondja, hogy a jövő évi választásokon nem a belső ellenzékkel kell majd igazából megküzdeniük, hanem Brüsszellel és Sorossal.12:16, 2017. július 22.
Trianon szóra nagy taps

Orbán úgy fogalmazott, hogy Magyarország Trianon óta nem állt olyan közel ahhoz, hogy erős és virágzó ország legyen, mint most, hogy végre visszanyerheti önbizalmát és életerejét a magyarság.

12:04, 2017. július 22.
Soros nem maradhatott ki

Sőt, Orbán nem csak egy kicsit sorosozott, hanem felvázolta a nagy Soros-tervet. Állítása szerint Brüsszelben kialakult egy szövetség, ami az európai emberekkel szemben tevékenykedik, és ennek a vezetője Soros György, aki szövetséget kötött az EU-s bürokratákkal. Kijelentette, hogy létezik egy négy pontból álló Soros-terv, amit ő készített és finanszíroz:

1. Minden évben legalább 1 millió migráns kell az Európai Unió területére érkezzen.
2. Minden egyes migráns 4,5 millió forint értékű eurót kell kapjon, hogy továbbra is vonzó legyen számára Európa.
3. Az érkezőket szét kell osztani az EU országai között.
4. Európai bevándorlási ügynökséget kell létrehozni, amely elveszi az államoktól a kérdésben a döntési jogot.

A gondolatot azzal zárta, hogy vissza kell nyerni a szuverenitást Sorostól, hogy az EU élni tudjon. Azt is mondta, hogy Soros ma a "birodalmának érdekeit" könnyebben érvényesíti Brüsszelben, mint Washingtonban vagy Tel Avivban.

12:02, 2017. július 22.
Az európai kultúrának nem célja a szolidaritás

"Az európai kultúrának nem célja, csak eszköze a szolidaritás" - fogalmazott. Mert Orbán szerint a szolidaritás csak egy eszköz Európa szervezésében, és nem lehetünk szolidárisak azokkal, akik meg akarják változtatni az európai kultúrát, mert ennek a végeredménye az önfeladás. Majd szemrehányást tett, hogy az EU akkor nem volt szolidáris, amikor Magyarország megvédte magát és Európát a migránsáradattal szemben, mert nem térítette meg nekik azt a 250 milliárd forintot, amit erre költött az ország. Orbán Viktor szerint legyen addig szerény Európa, emeddig ezt nem fizette ki. Majd folytatta, szerinte szégyentelen a németek részéről szolidaritásról beszélni, amikor ugyanazért a gyári munkáért egy magyar ötször kevesebb pénzt kap attól a német cégtől, mint egy német. Ugyanakkor a lengyeleket pedig megvédte.

11:55, 2017. július 22.
Az európaiaké marad-e Európa?

Orbán szerint ez a következő évek vezérkérdése. Állítása szerint nincs konkrét megbízható adat arra, hogy bennszülött keresztények és bevándorló muszlimok milyen arányban élnek Európában. Orbán szerint azért nincs ilyen adat, mert nem szabad ilyet gyűjteni.Egy nemzetközi kutatásra hivatkozva azt állította, hogy az EU vezetőinek véleménye nem esik egybe az európai polgárok véleményével. Erre a magyar kormány által kezdeményezett felmérésre hivatkozva azt állította, hogy az európaiak 81 százaléka nem szeretne bevándorlókat, akik a megkérdezettek 64 százaléka szerint növelik a bűnözést, 59 százaléka szerint megváltoztatja a kultúráját, 76 százaléka szerint Brüsszel nem lép fel elég erősen a kérdésben. A megkérdezettek 36 százaléka Brüsszeltől várja a segítséget, míg 51 százalékuk a nemzetállamoknak adna hatalmat.

Magyarország miniszterelnöke szerint a sikeres integrációt nem létezik, csak káosz lehet belőle, ezért nem is oldhatja meg a problémát. Szerint a munkaerő hiányára nem válasz a migráció. Szerinte olyan, mintha tengervizet innánk, ami ugyan víz, de nem oltja a szomjúságunkat. Orbán szerint a migránsoknak sokkal erősebb az identitása, és a kultúrájuk élesen szemben áll az európai kultúrával, vagyis kulturálisan "átnevelhetetlenek". Példának a nők és a férfiak közötti egyenlőséget hozta fel, akik szerinte Európában egyenlőek, addig a muszlimok hierarchikus viszonyban képzelik el a kapcsolatot. Orbán szerint ugyanakkor a muszlim közösségek Európában a saját életvitelüket értékesebbnek tekintik, mint az európait, ezért a muszlim átnevelés nem lehet sikeres.

K.M.11:52, 2017. július 22.
Mitől erős egy nemzet? - ezt foglalta össze Orbán

1. Erős nemzet és erős ország nem a más pénzén él. Az IMF-et és a hasonló hitelezőket hazaküldi és reméli, hogy nem találkoznak többé velük.
2. Erős országnak rendben vannak a pénzügyei, nem hagyja, hogy a lakossága eladósodjon.
3. Egy erős országban van gazdasági teljesítménye
4. Erős az állam, ha képes arra, hogy mindenkinek munkát adjon, aki dolgozni akar. 2010-ben 3,6 millió személy dolgozott és 1,8 millió személy adózott. Ma 4,4 dolgozik, és 4,4 millió ember fizet adót Magyarországon.
5. Csak akkor lehet erős egy állam, ha a bankszektorban, a médiaszektorban és az energiaszektorban állami többség valósul meg.
6. Egy erős ország estében nem beszélhetünk demográfiai hanyatlásról. Csak azok a közösségek maradnak fenn, amelyek biológiailag is képesek fenntartani magukat. A kormánynak a keze ilyen tekintetben meg van kötve: a nők döntik el, hogy lesz-e gyerek, hány gyerek lesz. Az állam azt teheti meg, hogy ösztönzi a gyerekvállalást különféle családtámogatásokkal. Ez ma már működik Magyarországon, ezt az összeget a multiktól veszi el a kormány. Különféle adók formájában a bankszektortól 272 milliárd forintot, a biztosítóktól 31 milliárd forintot, az energiaszektortól 120 milliárd forintot és a telekommunikációs cégektől 55 milliárd forintot vesz el. Az így begyűjtött 500 milliárd forintot családtámogatásokra küldik.
7. Közbiztonság is terrorkísérletek elhárítása és a határvédelem biztosítása nélkül sincs ma erős állam.
8. Kulturális identitás nélkül nincs erős állam, erős kultúra csak stabil etnikai összetételű államban van.
9. Nincs erős közösség, nincs erős állam tudomány, innováció nélkül
10. Az erős államhoz elengedhetetlen a hadsereg. Ezért indítottak hadsereg-fejlesztési programot.


Orbán szerint dimenzióváltásra van szükség, három területen:
1. Demográfiai területen
2. Kárpát-medence fejlesztések területén
3. Innováció területén

11:46, 2017. július 22.
Kihangsúlyozta, hogy a magyar kormány rengeteget költ a családtámogatásokra, és ezt a pénzt a "multiktól veszem" el (első szám első személyben fogalmazott, mert szerinte ezt ő merte elsőként meglepni). Meglepő módon a demográfiai mutatók kapcsán úgy fogalmazott, hogy: "úgy lesz, ahogy az asszonyok döntenek", mert a születések száma rajtuk múlik.

11:40, 2017. július 22.
Orbán éppen arról beszél, hogy mi adja Magyarország erejét, és 10 pontban foglalja össze, hogy melyek ezek az erős fejezetek. Az első a pénzügyi önállóság, aminek bizonyítéka, hogy hazaküldték az IMF-et.

K.M.11:25, 2017. július 22.
Orbán Viktor a visegrádi négyek megerősödését emelte ki az elmúlt év legfontosabb eseményének, amit Trump megválasztásánál, a franciaországi és németországi választásoknál is fontosabbnak tart. Trump varsói beszédéből is idézett: a védelem nemcsak pénzügyi, hanem akaratbeli elkötelezés kérdése is.

11:20, 2017. július 22.
Élőben

Orbán beszédét az M1 köztévén élőben is lehet követni ezen a linken: mediaklikk.hu/m1-eloK.M.11:16, 2017. július 22.
Tőkés befejezte a beszédét

Tőkés az RMDSZ-nek is beszólt, majd a Székely Autonóm Területen üdvözölte Orbánt. Minden évben újít egyet, tavaly például a Bálványosi Köztársaságot kiáltotta ki.

K.M.10:59, 2017. július 22.
Tőkés beszél, de egyelőre nem mondott semmit

A hegyi beszédet idézi, a kősziklára épített házról beszél. A szószéken érezheti magát. De azért meglepetéseket is tartogat a beszéde: a posztkommunista jelzőt utódkommunistára cserélte. Sorosozott és CEU-zott egyet, de nem tudjuk, milyen kontextusban, mert sajnos, felolvassa, nem előadja a beszédét, így elveszítettük a fonalat.

G. L. 10:55, 2017. július 22.
Fokozódnak az izgalmak

A hátam mögött a nénik várakozás közben épp Kálmán Olga megverését tervezik, aki állítólag ott van a Hír TV közvetítőkocsijában. Orbán Viktor egy nagyon csúf, almazöld ingben a színpadon, egyelőre ez a legizgalmasabb, mert Németh Zsolt 10 percen keresztül csak köszöntötte a résztvevő politikusokat és egybegyűlteket. Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke nincs jelen a beszéden, szemben Biró Zsolttal, az MPP elnökével és Szilágyi Zsolttal, az EMNP elnökével. De itt vannak Kovászna és Hargita megye RMDSZ-es vezetői, Borbolya Csaba és Tamás Sándor.

K.M.10:49, 2017. július 22.
Megtapsolták Orbán Viktor bevonulását

Már beálltak a vizuálisan stratégiainak számító helyekre a székely, illetve magyar zászlókkal. Orbán Viktor épp megérkezett. A közönség jó része állva tapsol. Orbán Viktoron kívül a színpadon van Németh Zsolt és Tőkés László is.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS